2N® Mobile Video je cloudová služba dostupná na portálu My2N. Aplikace je kompatibilní s mobilními zařízeními s operačním systémem Android a iOS. Díky této aplikaci máte k dispozici permanentní propojení s vaším 2N interkomem a kdykoliv můžete zkontrolovat pohled kamery z interkomu. Jediná podmínka pro používání této aplikace je nutnost datového připojení (3G, 4G, WiFi). Kdekoliv na světě můžete přijmout hovor z interkomu a rozhodnout se, zda otevřete příchozím dveře nebo ne. Zároveň díky portálu My2N  můžete interkom vzdáleně spravovat a případně změnit jeho nastavení.

Služba zároveň dovoluje díky záznamu obrazu z kamery zkontrolovat zmeškaná volání, například pokud jste měli vypnuté vyzvánění na schůzce a podívat se, kdo se vám snažil dovolat. Zároveň vám aplikace umožní získat náhled na volajícího před příjmem, a snáz se tak rozhodnete, zda vůbec chcete s návštěvou komunikovat. Případně necháte vzdáleně přehrát přednastavenou hlášku a návštěvník tím pádem vůbec nepozná, že v danou chvíli nejste doma.

Volání z interkomu přes aplikaci 2N® Mobile Video lze propojit s neomezeným počtem mobilních zařízení. V případě využití interkomu u brány rodinného domu to znamená, že interkom můžete propojit nejen se svým mobilním telefonem, ale s mobilními zařízeními svého partnera, partnerky, rodinných příbuzných či dětí. Díky portálu My2N lze službu využít i např. pro residenční a bytové komplexy s jedním či více instalovanými interkomy u vchodových dveří. Jako integrátor, či správce objektu, můžete hromadně z jednoho místa nastavit účty Mobile Videa pro všechny residenty. Ve chvíli, kdy příchozí zvoní na konkrétní osobu z adresáře interkomu, rozezvoní se hovory pouze vybraných obyvatelů dané bytové jednotky.

„Aplikace je nesmírně jednoduchá a intuitivní,“ říká Vít Kovařík ze společnosti 2N. „Umožňuje mi například pustit kurýra na pozemek a domluvit se s ním, kam má balík do mého příchodu uložit. To znamená, že již nemusíte složitě operovat se svým kalendářem a čas, který byste strávili čekáním na jeho doručení, můžete věnovat rodině, práci či koníčkům.“

Služba je zpoplatněna měsíčním nebo ročním paušálem. K dispozici je bezplatná 30 denní zkušební verze. Detailní informace o produktu najdete na této adrese.

Obecné požadavky:

2N Mobile Video je cloudová služba dostupná na portále My2N. Pro aktivaci služby je potřeba založit účet na www.my2n.com.

Alespoň jeden 2N IP interkom s kamerou a verzí firmware 2.18 nebo novější.

Mobilní telefon nebo tablet, připojený k internetu, s operačním systémem Android verze 4.4 a novějším nebo iOS verze 10.x a novější, na kterém je nainstalována aplikace 2N® Mobile Video. Optimalizováno pro prohlížeč Google Chrome (verze 40 a vyšší). Mozilla Firefox (verze 35 a vyšší), Internet Explorer (verze 11 a vyšší). Ostatní prohlížeče nebyly testovány a nelze tak zaručit plnou funkčnost.

Ivan Sobička
PR konzultant